Iδέες για ένα μικρό παιδικό δωμάτιο για δύο ή περισσότερα παιδιά

Αν έχεις δύο ή και περισσότερα παιδιά, το σημερινό post θα σου δώσει μερικές ιδέες για έναν έξυπνο σχεδιασμό του παιδικού δωματίου τους, έτσι ώστε η συμβίωση στο ίδιο δωμάτιο να είναι αρμονική, λειτουργική και να σέβεται την προσωπικότητα του κάθε παιδιού.

  • Κουκέτα: η καλύτερη λύση για μικρά δωμάτια

Οι παιδικές κουκέτες είναι πρακτικές και λειτουργικές αφού εξυπηρετούν με τον ιδανικότερο τρόπο περιορισμένους χώρους, στους οποίους επιβάλλεται να συγκατοικήσουν 2 ή ακόμα και 4 παιδιά. El Mueble: Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ σε κουκέτα μεγάλωσα και την μοιραζόμουν για αρκετά χρόνια, με τον κατά τρία χρόνια μικρότερο αδερφό μου, και τις αγαπώ…

Castello Bunk Bed

Πριν προχωρήσεις όμως στην αγορά της και λόγω της ιδιαιτερότητάς της, τον πρώτο λόγο έχει η ασφάλεια γι αυτό καλό είναι να ξέρεις, ότι οι ειδικοί συμβουλεύουν να περιμένεις 6 χρόνια πριν βάλεις το παιδί σου να κοιμηθεί σε μια κουκέτα, οπότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το επάνω κρεβάτι για το/την μεγάλο/η αδελφό/η. Μία έξυπνη λύση όπως θα δεις παρακάτω, είναι να επιλέξεις μια ψηλή κουκέτα και αν έχεις μωρό να τοποθετήσεις από κάτω την κούνια. Αργότερα θα την αντικαταστήσεις με ένα μονό κρεβάτι.Soft Palette in the Suburbs | Inspiring Interiors:
Επίσης η ποιότητα κατασκευής, το πόσο γερή είναι, αποτελεί το πρώτο και βασικότερο κριτήριο για την επιλογή της. Τώρα εννοείτε ότι για επιπλέον ασφάλεια όσον αφορά τη σταθερότητά της, καλό είναι να την στηρίξεις στον τοίχο και όχι κοντά σε παράθυρα…Ακόμη την κουκέτα πρέπει οπωσδήποτε να συνοδεύει η ειδική σκάλα – απαραίτητη για την εύκολη πρόσβαση του παιδιού στο πάνω κρεβάτι, όπως επίσης είναι σημαντική και η τοποθέτηση ενός μικρού φωτιστικού, όπως για παράδειγμα στη φωτογραφία παρακάτω, που σίγουρα θα δώσει ασφάλεια κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Καλό είναι ο σχεδιασμός της να περιλαμβάνει λύσεις για ξεκούραση αλλά και αποθήκευση με ράφια και συρτάρια αλλά για να το κάνεις αυτό, θα πρέπει να έχεις ένα κενό τοίχο, τουλάχιστον με 3 m μήκος.mommo design: 8 COOL BUNK BEDS:
Εκτός των έτοιμων λύσεων του εμπορίου και για οποιαδήποτε σύνθεση κουκέτας,mommo design: 8 COOL BUNK BEDS:  θα σε συμβούλευα να πάρεις και μερικές προσφορές από μαραγκούς πριν καταλήξεις, αφού η κατασκευή της σύμφωνα και με τις διαστάσεις του χώρου σου και το σχέδιο που θέλεις, θα σου κοστίσει λιγότερο.
 Ότι κι αν αποφασίσεις μην ξεχάσεις να προβλέψεις να βγαίνουν τα κρεβάτια για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα που τα παιδιά θα μεγαλώσουν.
  • Δύο μονά κρεβάτια: 

Αν υπάρχει μεγάλος χώρος που να αφήνει ελεύθερο χώρο για παιχνίδι αλλά και για διάβασμα, αυτή η δίαταξη είναι άλλη μία ιδανική λύση. Αν τα κρεβάτια είναι παράλληλα τοποθετημένα φρόντισε να υπάρχει ανάμεσα τους ένα διαχωριστικό,(π.χ.κομοδίνο ή μία βιβλιοθήκη) που θα διακοσμεί το δωμάτιο, αλλά και θα δίνει στο κάθε παιδί τον χώρο του.

Featurekins // Play FLEXA (via Bloglovin.com ):

  • Με συρόμενο κρεβάτι:

Είναι μια βολική επιλογή για να κερδίσεις ένα επιπλέον κρεβάτι αλλά θα πρέπει να έχεις τουλάχιστον 100 cm ελεύθερο, μπροστά από το κρεβάτι για να ξεδιπλωθεί και κατά τη γνώμη μου δεν είναι και η καλύτερη λύση για δύο παιδιά στο ίδιο δωμάτιο, γιατί το παιδί πρέπει να ξέρει πως το κρεβάτι του είναι έτοιμο όποτε το χρειαστεί…

mommo design: SLEEP PINK:

  • Σε σχήμα L:

Η διάταξη σε σχήμα “L” για τα κρεβάτια διατηρεί ένα κεντρικό ελεύθερο χώρο για να παίξουν τα παιδιά.

10 ideas para una habitación de dos o más · ElMueble.com · Niños:

  • Κεφαλάρια διπλής χρήσης: Ράφια και ντουλάπια με αποθηκευτικό χώρο στο εσωτερικό ,αξιοποιούν στο έπακρο το κεφαλάρι και νομίζω ότι είναι μία τέλεια εναλλακτική λύση για μικρούς χώρους.
  • Μοίρασε το δωμάτιο σε ίσα μέρη:

Επειδή είναι σημαντικό το κάθε παιδί να ξέρει ποια είναι τα πράγματά του και να είναι ισομοιρασμένα ακόμα κι αν υπάρχει διαφορά ηλικίαςmommo design: SIMPLE, SOFT AND NATURAL KID'S ROOMS: η λύση αυτή, νομίζω είναι ιδανική…

El Mueble Comunicar espacios y multiplicar la luz 9:

El Mueble Comunicar espacios y multiplicar la luz 8:

Τέλος δες και εδώ μερικές ιδέες διακόσμησης που θα κάνουν το παιδικό δωμάτιο πιο λειτουργικό και άνετο και μην ξεχνάς ότι με λίγη μόνο έμπνευση, η φαντασία γίνεται πραγματικότητα!

via pinterest

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s