Σαλόνι: σχεδιασμένο για να το μοιράζεσαι με τα παιδιά σου

Αυτό το post το γράφω γιατί το σαλόνι μου πλέον έχει μετατραπεί σε παιδότοπο…ο Γιώργος στο δωμάτιο του παίζει μόνο μαζί μου και όλα τα παιχνίδια του βρίσκονται μονίμως στο σαλόνι…εγώ τα πηγαίνω στο δωμάτιο του εκείνος τα φέρνει πάλι σε μένα για να παίξουμε μαζί… Great ideas for taming toys! Turn a closet or cabinet into a  Κάποτε εδώ μέσα όλα ήταν συμμαζεμένα. Όλα ήταν στη θέση τους. Γυρνούσαμε από την δουλειά με τον άντρα μου σε ένα σπίτι γεμάτο οργάνωση και τάξη. Τώρα πλέον δεν έχει πια σημασία να είναι όλα στη θέση τους αφού τίποτα πια δεν είναι…και αυτό που έχει σημασία είναι ότι πλέον το σαλόνι μου είναι γεμάτο χαρά με φωνές και τραγούδια από τα ζουζούνια… Με τον Γιώργο ελεύθερα να παίζει όσο θέλει ο λευκός μου γωνιακός καναπές δεν φαίνεται πλέον από τα μεγάλα ριχτάρια και οι τοίχοι έχουν σημάδια από μαρκαδόρους ή μικρά γκρεμίσματα…

Chic Living Room Mum Reading To Kids listed in: extraordinary apartment living room

Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να έχουμε τακτοποιημένο το σαλόνι μας όταν υπάρχουν μικρά παιδιά αλλά τα παιδιά έχουν ανάγκη από το χρόνο μας και δυστυχώς όλοι μας δεν έχουμε πολύ ελεύθερο χρόνο με αποτέλεσμα η έλλειψή του να μας γεμίζει τύψεις, αλλά οι τύψεις δε βοηθούν σε τίποτα. Ακόμα κι αν ο χρόνος που μπορούμε να διαθέσουμε είναι λιγοστός, νομίζω ότι πρέπει να φροντίσουμε τουλάχιστον να είμαστε παρόντες με σώμα και πνεύμα. Ο χρόνος που περνάμε με τα παιδιά δεν είναι ανάγκη να αφιερώνεται μόνο σε παιχνίδι, εγώ για παράδειγμα χορεύω μαζί του, ξαπλώνω μαζί του στο πάτωμα του σαλονιού ή του διαβάζω ένα βιβλίο αγκαλιά στον καναπέ. Το σπίτι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι ο χώρος όπου τα παιδιά περνούν πολύ από το χρόνο τους και μάλιστα χρόνο που μοιράζονται με τους γονείς τους. Ειδικά όταν ο καιρός δεν επιτρέπει παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους, το περιβάλλον του σπιτιού μπορεί να είναι λίγο ασφυκτικό για μικρούς και μεγάλους. Σήμερα λοιπόν, με κάποιες μικρές ιδέες θα δεις πως μπορείς να μοιράζεσαι με τα παιδιά σου και τα παιδικά παιχνίδια τους τον ίδιο χώρο, χωρίς αυτός να είναι ένας ακατάστατος παιχνιδότοπος, αλλά και παράλληλα θα βοηθήσουν το παιχνίδι στο σπίτι να γίνει πιο ευχάριστο και δημιουργικό.

play nook in family room. Like the raised

Δημιούργησε ένα φωτεινό σημείο, με φυσικά υλικά και προσαρμοσμένο στις ανάγκες των παιδιών σου.

  • modern playroom with bohemian details.Υγιές περιβάλλον

Τα παιδιά χρειάζονται την επαφή με τη φύση για μία υγιή ανάπτυξη. Οι μελέτες δείχνουν ότι αν δεν το κάνουν, μπορεί να υποστούν το σύνδρομο ΔΕΠ-Υ, το οποίο προκαλεί διάσπαση προσοχής, υπερκινητικότητα και άλλες διαταραχές. Ως εκ τούτου, είναι ζωτικής σημασίας να δημιουργηθεί ένα υγιές περιβάλλον για τα παιδιά στο σπίτι. Τοποθέτησε το χώρο του σαλονιού σου κοντά στο παράθυρο για φυσικό φωτισμό με θέα στον κήπο ή διακόσμησε το μπαλκόνι σου με φυτά. Επέλεξε τα έπιπλα σου και τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα να είναι από φυσικά υλικά και βρες χρόνο για να μοιραστείς τα γέλια και τα παιχνίδια των παιδιών σου. Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για μία υγιή ευτυχισμένη ανάπτυξη των παιδιώνcute playroom

Όταν τα παιδιά είναι κοντά μας νοιώθουν ασφάλεια και ηρεμία, όπως και εμείς.Creative Home

Creative Home

6d99f972c2a64a81efbc94e342a1e9b9.jpg 440×1,195 pixels

Interior Swing for Children and Adults, Remodelista

Ως εκ τούτου, είναι πιο πρακτικό αν έχεις μικρά παιδιά να υπάρχει μια γωνιά του δωματίου έτσι ώστε να μπορούν να παίξουν μαζί σου. Εξόπλισε την με ένα τραπέζι με καλάθια ή κουτιά για να οργανώσεις τα παιχνίδια και τα βιβλία τους. Έτσι, το παιδί δεν θα αισθάνεται μόνο στο δωμάτιό του και θα μάθει να ζει και να μοιράζεται με την υπόλοιπη οικογένεια. Έτσι θα είναι πιο εύκολο να δοθεί προσοχή, ενώ εκτελείς και άλλες δραστηριότητες.

The 5 most creative and modern playrooms for kids that are also interactive | Disney Baby

Bin Table (Espresso) | The Land of Nod

Use a teepee for private play space when there is none. | 49 Clever Storage Solutions For Living With Kids

Ανέπτυξε το παιχνίδι 

  • Υγιή δραστηριότητα:Δώσε προτεραιότητα στη δυναμική και δημιουργική απασχόληση. Οι λεγόμενες καθιστικές δραστηριότητες όπως η παρακολούθηση τηλεόρασης, τα βιντεοπαιχνίδια και η ενασχόληση με τον υπολογιστή, δραστηριότητες δηλαδή οι οποίες συντελούν στην ακινησία και την αδράνεια του σώματος, είναι αποδεδειγμένο ότι  συνδέονται με μεγαλύτερη ευπάθεια στην ασθένεια, την παχυσαρκία και την υπερκινητικότητα.

child's sized table / desk

  •  Τα φυσικά υλικά: Προτίμησε φυσικά υλικά όπως το μαλλί, το βαμβάκι, το σιζάλ ή το ξύλο για να αποφύγεις τον στατικό ηλεκτρισμό. natural materials
  •  Διάλεξε κομμάτια εργονομικά για τα παιδιά, με καρέκλες και τραπέζια, επιλέγοντας τους το ίδιο υλικό και το χρώμα με αυτό που έχεις στο σαλόνι σου και στα έπιπλα σου και έτσι η γωνία τους θα είναι πιο ολοκληρωμένη.

i need a swing in my house

kid friendly living room\

kid friendly living room

Kid-Friendly Living Room | Hayneedle Blog

Love the clean serenity of this study area contrasted with the fun rugs! I want to learn how to make these rugs!

Lauren Weisbarth wanted her daughter Marli to have a spot where she could make a mess and enjoy herself. A mini-marble table that matches the countertops does the trick.

Rise above the mess in your kid's room with our exclusive storage solutions. We can't promise rooms will stay clean, but our storage bins will look stylish.

*DLK received a sample for this post, however all content is original.

 White floors.

Ready, Set, Go-getting motivated and keeping the family involved with being organized

  •  Χρώμα: Δώσε ισορροπία στο χώρο ώστε να συνδυάζει διέγερση όπως με πορτοκαλί αποχρώσεις, ροζ αλλά και χαλάρωση με παστέλ όπως το πράσινο. Μπορείς να εισάγεις τέτοια στοιχεία και στα διακοσμητικά είδη όπως και στα μαξιλάρια του καναπέ σου.

Cute playroom!

pretty home.

The Genius of Toy Libraries — Small Space Solutions

άνεση και ασφάλεια 

  •  Το χαλί: Πρόσεξε να είναι κατασκευασμένο από φυσικά υλικά όπως από μαλλί και με αυτό οριοθέτησε έναν άνετο χώρο για να παίξουν, να διαβάσετε μια ιστορία ή να ξαπλώσετε μαζί και να μπορείς να μοιραστείς τις ιστορίες με το παιδί.

Sisal! Seagrass! Natural fibers...perfect for allergy sufferers!

Mini Pebble Wool Jute Rug- Need to see this color in person to make sure it doesn't meld with the color of the couch

Eulalie's Playfully Bohemian Nursery NURSERY TOUR (Apartment Therapy) ... go to link for more visual goodness!

  •  πουφ: Συνδυάστε πουφ διαφορετικών μεγεθών. Θα είναι πολύ χρήσιμα και ως μαξιλάρια στήριξης και σε έντονο χρώμα μπορείς να έχεις ένα πιο δυναμικό περιβάλλον.Studio ToutPetit: ToutPetit Tuesdays * Apple and Pears for an Eco-Friendly Nursery

t-shirt crochet pouf and cushion by Kaunis pieni elämä

Our Bubble Knit Poufs are a smart, squishy way to create extra seating without taking up too much space in a room. Float them on a rug or tuck under a console when they’re not in use. Great for living areas, TV rooms and nurseries.

the perfect playful oversized floor pillow for your kid's room

Oversized pebble cushions are comfy and cozy for a reading nook in a nursery or kids room.

  •  Για να αποθηκεύσεις: επέλεξε καλάθια και κουτιά, που είναι και διακοσμητικά αλλά και θα βοηθήσουν στην αποθήκευση ιδίως μικρότερων παιχνιδιών. Ένα τεράστιο κουτί για τα παιχνίδια του νομίζω ότι θα φέρει περισσότερο χάος παρά τάξη. Το μικρό σου θα πρέπει να το αδειάζει όλο για να βρει το αγαπημένο του παιχνίδι. Ένα μέτριο σε μέγεθος κουτί είναι ότι πρέπει για να έχει πέντε έξι αγαπημένα του παιχνίδια. Επίσης ένα κουτί με πλαστικό καπάκι θα σου φανεί χρήσιμο για να τοποθετήσεις μόνο τα παιδικά DVD/CD και θα επιτρέπει στο μικρό σου να βρίσκει χωρίς δυσκολία το αγαπημένο του.

playroom toy organization Style At Home: Mary Of Le Cart SF / Photography by Michelle Drewes

I like the couch/expedit shelving dividing the room into its different play areas.

Mix and match storage bins for an eclectic look.

Nest of Nesting Baskets http://www.craftsy.com/pattern/crocheting/home-decor/round-scallop-edge-crochet-basket-/90747?ext=craftlet-pattern

For soft toys and blankets in Cara's room

cute storage boxes- woodland animals

  • Τοποθέτησε μαυροπίνακες ή βάψε έναν τοίχο μαυροπίνακα: Είναι πολύ πρακτικοί, υπάρχει ο αναγκαίος χώρος για τα διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή και τα παιδιά απολαμβάνουν να ζωγραφίζουν…

...Or create an art corner.

cute playroom idea, chalkboard, pictures above.

Can't wait to have a Message wall in our next house

Magnet/chalkboard wall for Olivia's playroom!

Precious photoshoot every year. Chalkboard paint one wall of their playroom.

Τέλος είναι σίγουρο πως το να υπάρχουν συμφωνημένοι χώροι μέσα στο σπίτι όπου το παιδί μπορεί να παίζει και να διαμορφώσει με φαντασία τον χώρο του, πάντα με τη δική σου συμβολή, θα βοηθήσει καλύτερα το παιχνίδι του.Καλημέρα!

via https://gr.pinterest.com/Sigrekianna/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s